НАЙ-СЛОЖНИЯТ ВЪПРОС С МИНИМУМ НЯКОЛКО ОТГОВОРА, КОЙТО ВИ ТРЕВОЖИ НАПОСЛЕДЪК, СИГУРНО Е: „А СЕГА ЩЕ МОГА ЛИ ДА ЗАСПЯ”?

Душички, ще можете разбира се, сега ви приканваме да се отпуснете лежерно на дивана. Отворете си една полу-хладна или полу-мътна бира (само да не ви се замъти погледа) и да прочетете нашите 5 необикновени предложения за вашия спокоен сън!


Ако съветите ни не помогнат или ви се струват безмислени - може да ни се сърдите колкото пожелаете. Решите ли стриктно да спазвате описаните подробно от нас мерки, най-вероятно ще спите като сладки бебенца, гушнали своето плюшено динозавърче.


И така, ето и нашите забавни хитринки, които се надяваме поне да ви развеселят, а ако ви допаднат – може да ги приложите още същата вечер:


ПРИБАВЕТЕ КЪМ ШОПСКАТА САЛАТА НА ВЕЧЕРЯ И 100 ГР. РАКИЯ

Това е един от най-изпитаните методи за спокоен сън. Поне веднъж в живота си сте го разработвали (несъзнателно), като резултата в повечето случаи е бил успешен. Нашият съвет е: седнете на вечеря с някой авер, забъркайте си една чудна шопска салатка и добавете към менюто 100 гр. ракия. Важно е да ви кажем, че не е хубаво да прекалявате, знаем, че ще заспите без проблем вечерта (вероятно на масата). На сутринта, обаче, ще изпитате наустимо желание да се обадите на шефа ви и нежно да му прошепнете в слушалката, че сте болен и не може да отидете на работа. По този начин ние – българите, записваме много такива „дъждовни” дни в историята. За това - пийвате с мярка (удоволствието е винаги гарантирано) преди лягане и няма да имате никакви оплаквания!


СЕДНЕТЕ С ПОЛОВИНКАТА СИ И ГЛЕДАЙТЕ ЛЮБИМИЯТ МУ/Й ФИЛМ

Какво по-прекрасно нещо от това да прекарате една вечер с половинката, гледайки любимият му/й филм? Тук трябва да споменем предпочитанията на всеки от половете. Жените обичат да гледат комедии, драматични истории с неочакван край, исторически, които описват тайни авантюри от средновековието и т.н. Мъжете са толкова предвидими: пуснете им филми за роботи, които се превръщат в коли, човеци с джедайски мечове или извънземни, обитаващи земята. Не можем да оспорваме факта, че такива споделени моменти завършват по два начина: романтична кулминация (обикновено след филма) или най-често - леко затваряне на очите, съпроведено след минути от безобразно хъркане. Може да ви се струва малко странно, но това е ефикасен и бърз начин да заспите на ухаещата възглабница на вашия любим/любима.


КАЖЕТЕ НА БАБА СИ, ЧЕ СТЕ НА ДИЕТА И СЕ ОПИТАЙТЕ ДА ИЗСЛУШАТЕ ЦЯЛАТА Й ЛЕКЦИЯ СЛЕД ТОВА

Всички сме се сблъсквали с възгледите за живота на нашите баби и дядовци. Те колкото добри и пораснали деца да са, толкова могат да ни отегчат с техните поверия, рецепти и истории от хиляда и една нощ. Нека да не се впускаме в подробности, предлагаме ви следното: споделете на вашата баба или дядо, че сте на диета. Причината може да бъде, защото искате да отслабнете или да го направите от здравословни съображения. Да, обаче, те ще се нахвърлят като мечки стръвници срещу вас, ще започнат да ви се карат и да ви представят техните отживели аргументи. Ако имате търпението да изслушате няколкочасовата лекция, посветена на мазни банички с точени домашни кори или различни хватки за плетене на търлици, ви поздравяваме! Най-вероятно обаче преди да сте успели да чуете края на ожесточения монолог на вашите възрастни хорица, вече ще сънувате трите розови прасенца. Така че, колкото и ужасно да звучи, ако ви се спи, но будувате, отидете в бабината къща и разкажете подробно каква диета спазвате в момента.


ЗАПОЧНЕТЕ ДА БРОИТЕ ОВЦЕ ОТ 1 ДОКЪДЕТО СТИГНЕТЕ, КАТО СИ ПРЕДСТАВЯТЕ КАК ИЗГЛЕЖДА ВСЯКА ЕДНА ОТ ТЯХ

Със сигурност това вече сте го чували, та и малките деца вероятно го знаят: да започнем да броим овце от 1 докъдето стигнем, докато не заспим. Нашето свежо предложение е да бъдете креативни и изобретателни, да проявите въображение, развинтвайки свободно фантазиите си. Как? Само вие определяте правилата на играта. Настанете се удобно в леглото, завийте се добре и затворете очи. Сега си представете първата овца как минава покрай вас, подскачайки смешно на един крак. Ето я и втората - черна на бели точици, „каква красота” – възкликвате наум ! Третата ви се усмихва отдалече с леко изкривени копчета, вместо очи. Ако питате главният герой от „Малкият Принц” на Екзюпери, предполагаме, че ще ви каже, че вижда змия (вместо овца), чието тяло прилича на шапка. Оригиналните ви мисли може да приложите успешно в измислените от вас овце, които броите, за да заспите по-бързо. Уверяваме ви, че тази забавна хитрина, ще ви помогне да надмогнете безсънната нощ.


НАМАЖЕТЕ ОБИЛНО ЛИЦЕТО СИ С МЕД, ТО ДЕЙСТВА УСПОКОИТЕЛНО.

Наскоро бяхме чели някъде из интернет пространството, че ако намажете челото и ушите ви с мед преди лягане – ще спите по-спокойно. Това ни разсмя много, представихме си детски рожден ден, на който всички деца се омазват нарочно с торта. Все пак решихме, че това ще бъде последният ни съвет: намажете обилно лицето ви с мед и си легнете. Ефектът ще е положителен, но не знаем тази разкрасяваща медена маска как ще се отрази на спалното ви бельо (или на вашата пералня). Да не говорим, ако случайно има любим човек до вас и тръгнете да го целувате, показвайки му/я колко го/я обичате. Определено това няма да бъде най-добрият начин да изразите чувствата си. Тежко им и горко и на домашните ви любимци, които обичат да спят до лицето ви. Не забравяйте, че най-важното е, да има баланс във всяко едно нещо, което правите! Така че, не се притеснявайте да сложите доволно количество пчелен прашец върху вас, нали искате да подобрите съня си?


Това бяха нашите 5 атрактивни забавни хитрини за спокоен сън. Ако не сме успели да ви заинтригуваме особено много, ви позволяваме да прибегнете до стандартните скучни ритуали преди лягане – за тях обаче, няма да ви разкажем.


А сега ви пожелаваме всичко най-хубаво и се надяваме, че тази вечер да си легнете с кеф в 23:00 ч. За целта са ви нужни само следните „инструменти”: 100 гр. ракия (с шопска салата), любимият филм на половинката ви, запис от бабината „лекция” на флашка от днешния следобед, половин кило мед и малко въображение за вашите герои-овце.


Заспахте ли вече?