Magniflex е не просто име на компания за качествени продукти за сън. Стартирала от малък семеен бизнес на фамилия Магни, до позицията и днес на водещ производител на матраци и аксесоари за сън, италианската компания изповядва философията, че инвестицията в здраве и комфорт никога не е напразна и силно вярва, че опазвайки природата, ние даряваме бъдеще на децата си и техните деца и им предоставяме възможност да израснат в една по-чиста, по-зелена планета.

От самото начало на историята на марката, семейната компания се е старала производственият процес да бъде приближен максимално до природата, с грижа за нея. Мотото „Спиш по-добре в един по-добър свят“ изразява идеите за създаване на качествен и модерен продукт с мисъл за околната среда. През годините усилията марката да бъде в крак с еко-тенденциите се увеличават. Производствената фабрика е изцяло оборудвана със слънчеви панели и емисиите на въглероден диоксид (CO2) са сведени до минимум. Magniflex е носител на сертификат OEKO-TEX®, който гарантира, че всеки компонент на крайния продукт е безопасен за хората и околната среда и не съдържа или отделя никакви токсични вещества. Що се отнася до достигането на продуктите до крайния клиент, Magniflex отново не изоставя своята еко-мисия. Специфичният метод на пакетиране на матраците – под формата на вакуумирано руло – е патентован от марката още през 1986г. Чрез тази технология матраците не просто достигат до клиента в непокътнат и стерилен вид, но също така обемът на всеки матрак се намалява с до 90%, което свива разходите за транспорт значително, а оттам, и вредните CO2 емисии.

Друг аспект на грижата за природата са непрекъснатите усилия, полагани от Magniflex, в продуктите да бъдат влагани висококачествени и естествени материали с проследяем произход, гарантиращ опазването на здравето на хората и равновесието в средата. Сред материалите, от които са изработени матраците са памук, мериносова вълна, конски косъм, кашмир, камилска вълна, дървесни влакна и бамбук. В Италия, където е и фабриката на марката, се предприемат все повече мерки за опазване на околната среда. От 2015г.се въвежда използването на комбинират сухопътен и ж.п транспорт, отново с цел намаляване емисиите на CO2 във въздуха.

Изповядвайки същата идея, екипът на Матракс България се грижи продуктите за сън с марка Magniflex да достигнат до българските си клиенти с максимална грижа и опазване на околната среда. От края на 2016г. стартирахме доставки на територията на София с напълно електрически бус, който не отделя вредни газове и не използва традиционно гориво.

Чрез непрекъснатия стремеж към иновативни технологии, екипът на Матракс България се старае да доставя висококачествени продукти за сън и комфорт, които носят здраве и максимално удобство на клиента, но и не нараняват природата. Ресурсите на скъпата ни планета Земя са на изчерпване и е наша отговорност да запазим природата, която ни заобикаля и ни дава живот, за да могат да се радват на нея и нашите наследници. Матракс България се отнася с изключителна грижа за природата, защото споделя вярата, че добрата среда води до по-добър живот. Продължавайки традицията, зародила се у Джулиано Магни преди повече от 50 години, стремежът към опазване на околната средата и бъдещето на планетата е основополагащ за нашия бизнес.