МАТРАЦИ И АКСЕСОАРИ MAGNIFLEX - OEKO-TEX® СЕРТИФИЦИРАНИ

STANDARD 100 by OEKO-TEX® е независима, интернационална система за сертифициране и тестване на сурови, полу-обработени и обработени текстилни продукти и аксесоари. Такъв тип продукти могат да са например прежди, плетени тъкани, конци, спално бельо, етикети и много други.

Magniflex, единствен сред своите конкуренти, притежава сертификат OEKO-TEX®, което означава, че всички продукти не съдържат вещества, токсични или вредни за човешкото здраве и околната среда.

КРИТЕРИИ

От създаването на сертификата през 1992 г., основна цел е контролът при производството на текстили, както и трайното възприемане на устойчиви практики за създаване на по-безопасни за човека и природата продукти. Следейки международно приети и обновявани регулации, се създава каталог от мерки, които да контролират индустрията и да осигурят максимално отговорна работа с химикали. Контролът се извършва чрез периодични строги тестове, с цел подсигураване на безопасността на продуктите от гледна точка на клиента.

ТЕСТОВЕ И КЛАСИФИКАЦИЯ

Тестовете за придобиване на сертификат OEKO-TEX®се различават по класове, в зависимост от предназначението на съответните продукти. Колкото по-чувствителна е кожата и колкото по-близък допир с нея има текстилът, толкова по-строги критерии трябва да бъдат покрити.

  • КЛАС I – ПРОДУКТИ ЗА БЕБЕТА И ДЕЦА ДО 3 Г., БЕЛЬО, ДРЕШКИ, СПАЛНО БЕЛЬО, ХАВЛИЕНИ ТЪКАНИ).

Към този клас принадлежат всички бебешки продукти на Magniflex – матраци и протектори.

  • КЛАС II – АРТИКУЛИ С ПРЯК ДОСЕГ С КОЖАТА – БЕЛЬО, ЧОРАПИ, СПАЛНО БЕЛЬО И ТН.

В този клас се позиционират всички продукти от стандартната серия на Magniflex.

  • КЛАС III – ВРЪХНИ ДРЕХИ
  • КЛАС IV – ТЕКСТИЛ ЗА УКРАСА/ОБЗАВЕЖДАНЕ

СЕРТИФИЦИРАНЕ

Предварително задължително условие за добиване на сертификат OEKO-TEX® е това всички части на изделието да изпълняват критериите – от конците до външния текстил, вкл. и нетекстилни части – копчета, ципове и др.

Дори и когато са изпълнени, тези условия следва да са подплътени със съответната правна документация и пакет от заложени мерки за изпълнение.

Гамата от матраци и аксесоари на Magniflex предоставя решение за всеки вкус. Сертифицирането на марката с OEKO-TEX® гарантира, че до клиента достигат само първокласни и безвредни продукти.