MAGNIFLEX: Вземете ваучер с до 300 лв. отстъпка за матрак! Кликнете тук за повече информация.

Product name

често задавани въпроси

Размерът на матрака трябва да бъде съобразен с леглото, върху което ще бъде поставен. Ако все още не сте си поръчали легло, е добре да си осигурите достатъчно голям размер, съответстващ на физика ви. Така ще избегнете неудобството краката да стърчат извън матрака или да ви пада възглавницата по време на сън и ще си осигурите максимален комфорт. Ако ще сменяте стария матрак с нов и ще ползвате наличното легло, трябва да измерите вътрешното пространство на леглото, където трябва да влезе матракът. При покупка на ново легло се посъветвайте с търговския консултант за предлаганите размери матраци. На нашия пазар се предлагат размери както от европейския, така и от българския стандарт.
Да, но не е основният показател за качество. По важен е материалът, от който е направен. Добре е матракът да не е по-нисък от 16см, като последните тенденции на пазара са за матраци с по-сериозни височини. Крайният избор на височина зависи най-вече от индивидуалните предпочитания за комфорт.
Да, определено. Важно е да e безвредeн както за здравето, така и за околната среда. Избягвайте матраци от евтини пружини и некачествени дунапрени. И двата материала са с малка трайност. Пружините бързо прокъсват текстила и започват да убиват, а дунапренът се деформира необратимо и опората за тялото става нездравословна. Съвременните и дълготрайни материали са на основата на различна по плътност високотехнологична пяна. Едни от най-предпочитаните модели на Magniflex комбинират в структурата си няколко вида пяна, сред които: Memory Foam HD® - материя, която реагира на тегло и топлина, разпределя равномерно тежестта и облекчава точките на напрежение, Gel Foam ®- съчетание от два иновативни материала - високоеластична пяна и гел с охлаждащ ефект, Elioform® - високоеластина пяна с отворена структура и високо ниво на ортопедичност, Eliosoft®- високоеластична пяна с умерена твърдост за по-меко усещане.
След основния материал, от който е изграден матрака, текстилът е следващият по важност елемент в състава му. От него зависи комфорта на тялото по време на сън, телесната температура, изпотяването, проветривостта на матрака, дори и неподвижността на спалното бельо. Съвременните текстили за матраци са с различни третирания, изключително щадящи към чувствителните кожи и осигуряващи постоянно суха и свежа среда за здравословен сън. Голяма част от моделите се предлагат със свалящ се калъф с цип, позволяващ лесно почистване и висока хигиеничност.
Това е по-скоро мит. Съвременните високотехнологични материали, от които са изградени матраците могат да осигурят правилна опора на тялото във всяка негова точка и така да гарантират едновременно по-твърдо, средно или меко усещане в зависимост от индивидуалните предпочитания за комфорт по време на сън и почивка.
Това са понятия, с които често се спекулира. Дори се добавя и термина ергономичност. Ето накратко как се отнасят те към матраците:
Ортопедичен матрак
Усещането е за твърда опора, която поддържа гръбначния стълб в правилна, естествена позиция и улеснява отпускането на ставите.
Анатомичен матрак
Усещането е за мекота, пълно отпускане на мускулатурата и спомагане за правилното кръвообръщение.
Ергономичен матрак
Впечатлява с външен вид и дизайн, който най-оптимално отговаря на психологичните и емоционални нужди на потребителя.
Изборът на различни марки и модели матраци е много голям. Обикновено качествените продукти присъстват в магазини с добро ниво на обслужване и постоянна наличност. Важно е да се насочите към специализиран магазин, с разнообразие от мострени матраци, на които можете да легнете и намерите нужната ви опора за сън и почивка. За по-голяма яснота, проверете в Секция Магазини, точното местонахождение на всички магазини предлагащи матраци с марка Magniflex.
Качествените материали, които популярните марки използват дават възможност да се осигури дълъг гаранционен период и в случай на проблем, матракът да бъде заменен. Важно е да знаете, че инвестирайки в качествен продукт, купувате „здраве“ за дълго.
Дългогодишните изследвания и иновации, и стремежа за постоянно подобряване на материалите, дизайна и технологиите позволяват на Magniflex да предложи безсрочна гаранция за всички модели матраци от колекция Premio и 25 години за колекция Classico.
При покупка на матрак се запознайте с гаранционните условия на продукта и изискайте гаранционна карта.
Престижните марки по всяка вероятност ще ви направят впечатление , когато се насочите към избор на матрак. Освен че може да ги видите и да прочетете за тях навсякъде, те предлагат богат избор от модели произведени от съвременни материали с различна твърдост, качествено обслужване, постоянна наличност и гаранционно обслужване. Ако марката е с традиции не само у нас, но и по света, това също може да ви насочи към правилния избор. Интернет сайтовете дават бърза и обширна информация за повечето от тях.
Кога за последен път помислихте за вашия матрак? Много от нас забравят, че матраците са най-използваната част от мебелите, които притежаваме. Всъщност, ако спите по 8 часа в денонощието, то годишно вие прекарвате по 3000 часа върху матрака си. Това означава, че след 10 години ще сте прекарали 30 000 часа в същото легло. Ето и няколко начина, които ще ви помогнат да разберете дали е време да помислите за подновяване на спалнята си.
Купили сте сегашния си матрак преди повече от 10 години. Имайте предвид, че тази потребителска категория се развива с изключително бързи темпове: в производството се внедряват нови технологии и материали, които качествено променят структурата, издръжливостта и функциите на даден матрак.По-старите матраци имат влошени основни функции, а способността им да поддържат тялото в правилната позиция за сън е намалена.
Събуждате се по-уморени, отколкото сте си легнали.Повечето клиенти изчакват прекалено дълго преди да подменят матрака си. Ако не се събуждате освежени и подмладени или чувствате болка и дискомфорт, със сигурност сте чакали прекалено дълго.
Канапето ви се струва по-удобно от леглото.Концентрирайте се върху това, което усещате, когато легнете върху матрака си. Усещате ли неравности и пружини? Вашето тяло се нуждае от гладка и удобна повърхност за качествено възстановяване през нощта. Матракът трябва да ви осигурява сън с минимално въртене през нощта.
Матракът ви изглежда износен и неравен.Преглеждайте матрака си редовно за хлътвания. Ако матракът ви изглежда неравен или износен и захабен, може би е време за пазаруване. Различните слоеве на всички матраци се спластяват с течение на времето. За оптимално действие трябва да завъртате матрака си редовно, за да удължите живота му и да го поддържате удобен за вас. Не си позволявайте да “наследявате” матрака си от роднини или приятели – дори от чисто хигиенична гледна точка, това не е добра опция;
Имате матрака си за даденост. Матраците са най-използваната и най-пренебрегваната част от мебелировката. Обърнете внимание на матрака си - чувате ли скърцане? Забелязвате ли повърхността на някои места да потъва повече, отколкото на други? Състоянието на матрака може да ви изненада, ако го погледнете отблизо.
Цените на матраци Magniflex стартират от 379 лв за единичен размер и варират много в зависимост от вложените материали. Здравият сън е една от най-добрите инвестиции, които можете да направите, затова купете матрак, който отговаря в най-голяма степен на индивидуалната ви нужда за комфорт и удобство. Не забравяйте, че повечето хора прекарват 1/3 от живота си в леглото и гледайте на тази покупка, като инвестиция във вашето здраве.
Насочете се към търсене на матрак, който на първо място отговаря на разбиранията ви за удобство. За да го направите, винаги пазарувайте с удобни дрехи и обувки, които се свалят лесно – това ще ви помогне да лягате и тествате матрака с лекота. Не бързайте и не се срамувайте. Не можете да прецените дали матракът осигурява добра опора за тялото ви само като седнете на ръба му или легнете за няколко секунди. Легнете на леглото така, както спите по принцип, а ако спите с партньор, вземете него/нея със себе си, за да може заедно да вземете решение. Пазарувайте от магазин, който познавате, на който се доверявате и който предлага търсените от вас продукти. Прочетете колкото се може повече информация за марката на продуктите, към които сте се насочили. И помнете – купете най-добрия матрак, който можете да си позволите.
Децата трябва да имат удобен и поддържащ тялото им матрак, за да получат дълбокия и укрепващ сън, от който телата им се нуждаят, за да растат. Консултирайте се, кои са удачните модели за деца и подрастващи и направете най-добрия избор.
Това е често срещана заблуда. Матраци Magniflex имат изключително богата гама модели и предлагат правилната опора за тялото, като усещането за потребителя може да бъде за мека, средна или твърда опора, в зависимост от личните му предпочитания за комфорт.
Независимо дали вашият Magniflex е твърд, среден или мек, той ще ви даде точно опората, от която се нуждаете.
Стандартните размери на матраци Magniflex в сантиметри са:
 • 82/190
 • 90/190
 • 114/190
 • 120/190
 • 144/190
 • 164/190
 • 90/200
 • 120/200
 • 140/200
 • 150/200
 • 160/200
 • 164/200
 • 180/200
Да! Тъй като разбираме, че леглата и спалните помещения са с различна големина, а също и предпочиталията на всеки човек, ние правим и нестандартни размери по поръчка.
Използвайте здрава рамка за легло. Това е решетъчна скара, която съответства на размера на матрака и се поставя под него в отвора на леглото. На пазара се предлагат много разновидности метални и дървени рамки. Ако имате двоен матрак, се уверете, че рамката има допълнителна опора в средата, за да предотврати хлътване.
Всички матраци Magniflex се доставят във вид на рула във вакуумирана опаковка, което улеснява транспортирането им значително. След като опаковката с матрака се отвори, той не може да бъде навит на руло отново. За сметка на това много модели са доста подвижни, особено тези, съдържащи Memory пяна в структурата си. Те могат да се прегъват на 90 градуса без това да нарани вътрешността им – това прави вкарването им в малки пространства лесно и без особени усилия.
Ние препоръчваме да въртите матрака си редовно, за да може той да остане удобен за вас по-дълго време. Матраците са с многослойна структура, която осигурява дълъг живот и перфектно представяне. Ако матракът е със свалящ се калъф, това допълнително улеснява поддържането на добра хигиена. Винаги обаче консултирайте инструкциите за почистване на матрака - калъфите, съдържащи Memory пяна препоръчват само сухо почистване.

НАМЕРИ ПЕРФЕКТНИЯ МАТРАК ЗА ТЕБ !

Качественият сън е въпрос на индивидидуален комфорт. Попълнете теста, за да намерите модел, който отговаря най-добре на Вашите лични предпочитания. По този начин ще си осигурите качествен и здравословен сън нощ след нощ.

НАМЕРИ МАТРАК