Как да изберем матрак

Няколко съвета при избор на матрак:

 

Вземете предвид начина си на живот

Това ще определи и нуждата ви от почивка. Живеете активно, обичате класическите неща, лукса или се интересувате от най-новите тенденции? Имате здравословни проблеми или не спите добре? Изборът на подходящ матрак е от първостепенно значение за добрия сън и свежото събуждане.

В този случай всичко опира до качеството на съня, а не до количеството му.

Мислете за комфорта 

Какъв матрак предпочитате - по-мек или по-твърд? Пробвайте матрака и си задайте следните въпроси: Удобно ли ви е? Предлага ли ви опора там, където ВИЕ имате нужда? Следва ли точно формата на тялото ви? Определете размера така, че да си осигурите достатъчно пространство докато спите. 

Изборът на матрак е важен за доброто ви физическо състояние, затова отделете време, за да откриете най-подходящия за вас.


Търсете качество 

Когато избирате матрак вие избирате мястото, където ще прекарвате 1/3 от живота си, затова гледайте на него като на инвестиция в здравето, почивката и спокойствието си. Това е особено важно за хора, които имат проблеми със съня. Търсете матрак, произведен от нови, екологични материали и отговарящ на стандартите за хигиена, безопасност и опазване на околната среда. Избягвайте матраците с пружини. 


Добре е гаранцията, която производителят дава, да е поне 10 години, за да бъде оправдана инвестицията ви.

 

Финалното решение 

След като сте се спряли на точния модел и размер матрак се уверете, че условията за доставка и транспорт няма да ви създадат допълнителни затруднения и разходи.