Product name


Какво се случва с тялото по време на сън

Лятото е сезонът, в който слънцето топли силно и приятно. Нощем обаче тази топлина може да попречи да си набавите качествен сън.

За спокойна нощна почивка през лятото могат да ви помогнат някои лесни трикове.

Ритуалите

Въвеждайки малки промени в ежедневната си рутина, можете да си помогнете да заспивате по-бързо и да спите по-добре, дори и през лятото. Ако взимате душ преди лягане, използвайте по-хладка или директно студена вода - тя ще охлади тялото и ще остави приятно усещане за свежест.

По възможност точно преди лягане не стойте в друга, силно охладена стая, ако спалнята е много топла. Температурната разлика ще е твърде голяма и тялото ще се чувства дискомфортно, докато свикне с по-високите градуси в спалнята. Това ще забави заспиването.

Поставете до леглото чаша с вода, с която да утолите жаждата си лесно, ако се събудите през нощта.

Стаята

За да остане максимално хладна спалнята, е добре тя да е снабдена с плътни щори, които да не позволяват на топлината да прониква вътре и да загрява излишно. Ако сградата е тухлена, имате още по-голям шанс да се наслаждавате на хладни нощи. Когато температурите се покачат много, може да разчитате на охлаждащи системи, вентилатори и широко отворени прозорци. Ефектът от последните обаче е възможно да се усети чак късно през нощта, когато и външната температура спада.

Постелете леглото със спално бельо от естествени материи, които ще позволят на кожата Ви да диша и няма да топлят допълнително. Ако е възможно, заменете одеялото с тънка завивка или просто чаршаф. Що се отнася до дрехите за сън - и за тях изберете натурални, леки материи и широка кройка, с която да се чувствате напълно комфортно.

Матракът и възглавницата

Матракът и възглавницата също могат да помогнат в борбата с жегата. Модерните технологии, вложени в производството на продукти за сън, съчетават текстили и видове пяна с терморегулиращи свойства. Текстили като Outlast и Lenpur, както и иновативната гел пяна спомагат за охлаждане на тялото, не позволяват задържане на влага и по този начин осигуряват спокойна и свежа среда за сън. Потърсете своя матрак с терморегулиращ текстил в нашето портфолио.

Освен технологичните решения, комфорт през топлата част на годината предлагат и различни естествени материи. Памукът, камилската вълна, бамбукът са материали, които позволяват циркулацията на въздух, като по този начин не задържат влага и топлина и гарантират свежест всяка нощ.

ВСИЧКИ СТАТИИ

Изпитани методи за по-добър сън в самолета
26.07.2019
Хипнотерапия: сънят като лечение
27.08.2019

най-новите продукти и отстъпки от magniflex

Ако искаш да получаваш информация за най-новите продукти и отстъпки от Magniflex се регистрирай тук.

Абонирайте се