Product name

Понякога е трудно да заспите дори в собственото си легло, а какво остава в шумния салон на самолета. За щастие, съществуват някои трикове, които да ви помогнат да си набавите нужната почивка, дори и по време на път.

Обърнете внимание на температурата

Температурата в самолета се променя често. Облечете си няколко, лесни за сваляне и обличане дрехи, вместо един дебел пуловер. Така ще можете по-лесно да регулирате температурата на тялото си и да се подготвите за сън./p>

Подгответе си чорапи

Обувките не се обичаен аксесоар за сън, затова вземете със себе си чифт удобни и меки чорапи. Ако в самолета е прекалено студено и краката ви замръзват, ще ви е много по-трудно да заспите. Ако пък стане твърде топло, лесно можете да ги събуете.


Подгответе си чорапи

Обувките не се обичаен аксесоар за сън, затова вземете със себе си чифт удобни и меки чорапи. Ако в самолета е прекалено студено и краката ви замръзват, ще ви е много по-трудно да заспите. Ако пък стане твърде топло, лесно можете да ги събуете.


Следвайте обичайната си рутина

Част от методите на тялото да се приготви за сън се коренят в ежедневната рутина преди лягане. Опитайте се да следвате същите стъпки за приспиване като у дома – облечете си удобна дреха, измийте си зъбите, почетете книга.


Използвайте маска за сън

Особено ако пътувате на дълго разстояние денем, светлината в кабината – както естествена, така и изкуствена – може да ви попречи да заспите или да ви кара да се будите често. Маска за сън от лека и нежна материя е идеалното решение.


Вземете си удобни слушалки и се запасете със записи на шум

Но не какъв да е шум, а специфично розов или кафяв шум. Характерното за тях е, че интензитета на звука намалява, докато честотата постепенно се увеличава – помислете за морски вълни или постоянен валеж от дъжд. Изследвания показват, че този тип звуци спомагат за по-бързо и дълбоко заспиване.


Подгответе се предварително

Освен стъпките, които можете да следвате по време на пътуване със самолет, ще ви помогне и ако се подготвите предварително. Ако е възможно, изберете седалка според страната, на която обичайно спите или вземете място до прозореца, за да можете спокойно да подпрете глава.

В седмицата преди тръгване постепенно настройте биологичния си часовник към часовата зона, в която отивате – така ще ви е много по-лесно да се нагодите след кацане. Човешкото тяло се нуждае от около 24 часа, за да се измести цикъла на съня с 1 час. Ако отивате на изток си лягайте по-рано, за да ставате с по час по-рано всеки ден. Обратно, ако пътувате на запад заспивайте с час по-късно, за да се събудите по-късно.

ВСИЧКИ СТАТИИ

Еволюцията на леглото и матрака
16.07.2019
Как да спите спокойно в летните горещини
01.08.2019

най-новите продукти и отстъпки от magniflex

Ако искаш да получаваш информация за най-новите продукти и отстъпки от Magniflex се регистрирай тук.

Абонирайте се