Product name

Ако сте човек на изкуството или практикувате свободна професия, има един алтернативен начин за спане, чрез който спим по-често, но по малко и през останалото време, работим.

Какво представлява той? Най-общо казано, спите по около 15-20 минути на всеки 4-5 часа и през останалото време работите. Да Винчи пръв започва да практикува този режим на спане, като за 24 часа са се събирали общо час и половина сън, а през останалото време се е съсредоточавал върху творбите си. Леонардо е използвал този метод години наред, без да чувства умора. Това го е правило много по-продуктивен, а учените подкрепят това твърдение с експерименти, които доказват, че най-добрите идеи винаги идват, малко след като се събудим. С кратка дрямка и събуждане на всеки няколко часа се увеличава и времето, в което човек е работоспособен.

Полифазният сън се практикува за първи път от Леонардо да Винчи, но по-късно се появяват и други разновидности на неговия подход:

  1. 1. Методът Димаскион – 30-минутен сън на всеки 6 часа
  2. Методът Уберман – 20-минутен сън на всеки 4 часа
  3. Методът Дъевримен – до 3 часа сън през нощта и 20-минутна следобедна дрямка
  4. Методът на Тесла – 2 часа сън през нощта и 20-минутна следобедна дрямка
  5. Методът Сиеста – 5 часа сън през нощта и 1 час и половина следобедна дрямка

Важно е да отбележим, че полифазният сън може да е ефективен за хората на изкуството, но не е полезен за всеки организъм. Ако шофирате всеки ден или се налага да взимате важни, животозависещи решения, най-добре за вас ще е да спите според стандартните правила – всяка нощ между 6 и 8 часа.

ВСИЧКИ СТАТИИ

7 важни Фън Шуй правила за спокоен сън
01.12.2017
GRAND OPENING – CASA RUSO VITANTIS
01.12.2017

най-новите продукти и отстъпки от magniflex

Ако искаш да получаваш информация за най-новите продукти и отстъпки от Magniflex се регистрирай тук.

Абонирайте се