Често задавани въпроси

 

 

Как да определя точния размер на матрака?

 

Отговор: Размерът на матрака трябва да бъде съобразен с леглото, върху което ще бъде поставен. Ако все още не сте си поръчали легло, е добре да си осигурите достатъчно голям размер, съответстващ на физика ви. Така ще избегнете неудобството краката да стърчат извън матрака или да ви пада възглавницата по време на сън и ще си осигурите максимален комфорт. Ако ще сменяте стария матрак с нов и ще ползвате наличното легло, трябва да измерите вътрешното пространство на леглото, където трябва да влезе матракът. При покупка на ново легло се посъветвайте с търговския консултант за предлаганите размери матраци. На нашия пазар се предлагат размери както от европейския, така и от българския стандарт.


 

Височината на матрака оказва ли влияние върху качеството му?

 

Отговор: Да, но не е основният показател за качество. По важен е материалът, от който е направен. Добре е матракът да не е по-нисък от 16см, като последните тенденции на пазара са за матраци с по-сериозни височини. Крайният избор на височина зависи най-вече от индивидуалните предпочитания за комфорт.


 

Има ли значение материалът, от който е направен матракът?

 

Отговор: Да, определено. Важно е да e безвредeн както за здравето, така и за околната среда. Избягвайте матраци от евтини пружини и некачествени дунапрени. И двата материала са с малка трайност. Пружините бързо прокъсват текстила и започват да убиват, а дунапренът се деформира необратимо и опората за тялото става нездравословна. Съвременните и дълготрайни материали са на основата на различна по плътност високотехнологична пяна. Едни от най-предпочитаните модели на Magniflex  комбинират в структурата си няколко вида пяна, сред които: Memory Foam HD® - материя, която реагира на тегло и топлина, разпределя равномерно тежестта и облекчава точките на напрежение, Gel Foam ®- съчетание от два иновативни материала - високоеластична пяна и гел с охлаждащ ефект, Elioform® - високоеластина пяна с отворена структура и високо ниво на ортопедичност, Eliosoft®- високоеластична пяна с умерена твърдост за по-меко усещане.


 

Какво влияние оказва текстилът?

 

Отговор: След основния материал, от който е изграден матрака, текстилът е следващият по важност елемент в състава му. От него зависи комфорта на тялото по време на сън, телесната температура, изпотяването, проветривостта на матрака, дори и неподвижността на спалното бельо. Съвременните текстили за матраци са с различни третирания, изключително щадящи към чувствителните кожи и осигуряващи постоянно суха и свежа среда за здравословен сън. Голяма част от моделите се предлагат със свалящ се калъф с цип, позволяващ лесно почистване и висока хигиеничност. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Вярно ли е, че твърдият матрак е здравословният матрак?

 

Отговор: Това е по-скоро мит. Съвременните високотехнологични материали, от които са изградени матраците могат да осигурят правилна опора на тялото във всяка негова точка и така да гарантират едновременно по-твърдо, средно или меко усещане в зависимост от индивидуалните предпочитания за комфорт по време на сън и почивка.

 


 

Как да различа ортопедичен от анатомичен матрак?

 

Отговор: Това са понятия, с които често се спекулира. Дори се добавя и термина ергономичност. Ето накратко как се отнасят те към матраците:

Ортопедичен матрак

Усещането е за твърда опора, която поддържа гръбначния стълб в правилна, естествена позиция и улеснява отпускането на ставите.

Анатомичен матрак

Усещането е за мекота, пълно отпускане на мускулатурата и спомагане за правилното кръвообръщение.

Ергономичен матрак

Впечатлява с външен вид и дизайн, който най-оптимално  отговаря на психологичните и емоционални нужди на потребителя.


 

Откъде да си купя матрак?

 

Отговор: Изборът на различни марки и модели матраци е много голям. Обикновено качествените продукти присъстват в магазини с добро ниво на обслужване и постоянна наличност. Важно е да се насочите към специализиран магазин, с разнообразие от мострени матраци, на които можете да легнете и намерите нужната ви опора за сън и почивка.  За по-голяма яснота, проверете в Секция Магазини, точното местонахождение на всички магазини предлагащи матраци с марка Magniflex.

 


 

Какво трябва да включва гаранцията?

 

Отговор: Качествените материали, които популярните марки използват дават възможност да се осигури дълъг гаранционен период и в случай на проблем, матракът да бъде заменен.  Важно е да знаете, че инвестирайки в качествен продукт, купувате „здраве“ за дълго.

Дългогодишните изследвания и иновации, и стремежа за постоянно подобряване на материалите, дизайна и технологиите позволяват на Magniflex да предложи безсрочна гаранция за всички модели матраци от колекция Premio и 25 години за колекция Classico.

При покупка на матрак се запознайте с гаранционните условия на продукта и изискайте гаранционна карта.

           


           

Как да се насоча към марка?

 

Отговор: Престижните марки по всяка вероятност ще ви направят впечатление , когато се насочите към избор на матрак. Освен че може да ги видите и да прочетете за тях навсякъде, те предлагат богат избор от модели произведени от съвременни материали с различна твърдост, качествено обслужване, постоянна наличност и гаранционно обслужване. Ако марката е с традиции не само у нас, но и по света, това също може да ви насочи към правилния избор. Интернет сайтовете дават бърза и обширна информация за повечето от тях.


 

Как да разбера, че имам нужда от нов матрак?

 

Отговор: Кога за последен път помислихте за вашия матрак? Много от нас забравят, че матраците са най-използваната част от мебелите, които притежаваме. Всъщност, ако спите по 8 часа в денонощието, то годишно вие прекарвате по 3000 часа върху матрака си. Това означава, че след 10 години ще сте прекарали 30 000 часа в същото легло. Ето и няколко начина, които ще ви помогнат да разберете дали е време да помислите за подновяване на спалнята си.

1. Купили сте сегашния си матрак преди повече от 10 години. Имайте предвид, че тази потребителска категория се развива с изключително бързи темпове: в производството се внедряват нови технологии и материали, които качествено променят структурата, издръжливостта и функциите на даден матрак.По-старите матраци имат влошени основни функции, а способността им да поддържат тялото в правилната позиция за сън е намалена.


2. Събуждате се по-уморени, отколкото сте си легнали.Повечето клиенти изчакват прекалено дълго преди да подменят матрака си. Ако не се събуждате освежени и подмладени или чувствате болка и дискомфорт, със сигурност сте чакали прекалено дълго.


3. Канапето ви се струва по-удобно от леглото.Концентрирайте се върху това, което усещате, когато легнете върху матрака си. Усещате ли неравности и пружини? Вашето тяло се нуждае от гладка и удобна повърхност за качествено възстановяване през нощта. Матракът трябва да ви осигурява сън с минимално въртене през нощта.


4. Матракът ви изглежда износен и неравен.Преглеждайте матрака си редовно за хлътвания. Ако матракът ви изглежда неравен или износен и захабен, може би е време за пазаруване. Различните слоеве на всички матраци се спластяват с течение на времето. За оптимално действие трябва да завъртате матрака си редовно, за да удължите живота му и да го поддържате удобен за вас. Не си позволявайте да “наследявате” матрака си от роднини или приятели – дори от чисто хигиенична гледна точка, това не е добра опция;


5.Имате матрака си за даденост.
Матраците са най-използваната и най-пренебрегваната част от мебелировката. Обърнете внимание на матрака си - чувате ли скърцане? Забелязвате ли повърхността на някои места да потъва повече, отколкото на други? Състоянието на матрака може да ви изненада, ако го погледнете отблизо.


 

Каква е нормалната цена на новите матраци?

 

Отговор: Цените на матраци Magniflex стартират от 379 лв за единичен размер и варират много в зависимост от вложените материали. Здравият сън е една от най-добрите инвестиции, които можете да направите, затова купете матрак, който отговаря в най-голяма степен на индивидуалната ви нужда за комфорт и удобство. Не забравяйте, че повечето хора прекарват 1/3 от живота си в леглото и гледайте на тази покупка, като инвестиция във вашето здраве.


 

Как да търся матрак?

 

Отговор: Насочете се към търсене на матрак, който на първо място отговаря на разбиранията ви за удобство. За да го направите, винаги пазарувайте с удобни дрехи и обувки, които се свалят лесно – това ще ви помогне да лягате и тествате матрака с лекота. Не бързайте и не се срамувайте. Не можете да прецените дали матракът осигурява добра опора за тялото ви само като седнете на ръба му или легнете за няколко секунди. Легнете на леглото така, както спите по принцип, а ако спите с партньор, вземете него/нея със себе си, за да може заедно да вземете решение. Пазарувайте от магазин, който познавате, на който се доверявате и който предлага търсените от вас продукти. Прочетете колкото се може повече информация за марката на продуктите, към които сте се насочили. И помнете – купете най-добрия матрак, който можете да си позволите.


 

Кое е основното, на което трябва да обърна внимание при покупка на матрак за децата ми?

 

Отговор: Децата трябва да имат удобен и поддържащ тялото им матрак, за да получат дълбокия и укрепващ сън, от който телата им се нуждаят, за да растат. Консултирайте се, кои са удачните модели за деца и подрастващи и направете най-добрия избор.


 

Трябва ли подходящият за мен матрак да е твърд?

 

Отговор: Това е често срещана заблуда. Матраци Magniflex  имат изключително богата гама модели и предлагат правилната опора за тялото, като усещането за потребителя може да бъде за мека, средна или твърда опора, в зависимост от личните му предпочитания за комфорт.

Независимо дали вашият Magniflex е твърд, среден или мек, той ще ви даде точно опората, от която се нуждаете.

 


 

Какви са стандартните размери на матраците?

 

Отговор: Стандартните размери на матраци Magniflex в сантиметри са:

82/190

90/190

114/190

120/190

144/190

164/190

90/200

120/200

140/200

150/200

160/200

164/200

180/200

 


 

Magniflex произвежда ли нестандартни размери?

 

Отговор: Да! Тъй като разбираме, че леглата и спалните помещения са с различна големина, а също и предпочиталията на всеки човек, ние правим и нестандартни размери по поръчка.

 


 

Какво легло/рамка е нужно за моя матрак?

 

Отговор: Използвайте здрава рамка за легло. Това е решетъчна скара, която съответства на размера на матрака и се поставя под него в отвора на леглото. На пазара се предлагат много разновидности метални и дървени рамки. Ако имате двоен матрак, се уверете, че рамката има допълнителна опора в средата, за да предотврати хлътване.

 


 

Как да нося, местя или вкарвам матрака в помещения с ограничен вход?

 

Отговор: Всички матраци Magniflex се доставят във вид на рула във вакуумирана опаковка, което улеснява транспортирането им значително. След като опаковката с матрака се отвори, той не може да бъде навит на руло отново. За сметка на това много модели са доста подвижни, особено тези, съдържащи Memory пяна в структурата си. Те могат да се прегъват на 90 градуса без това да нарани вътрешността им – това прави вкарването им в малки пространства лесно и без особени усилия.


 

Как и защо да въртя матрака си? Как да избегна хлътвания на матрака?

Как да поддържам постоянен комфорт през целия живот на матрака си?

 

Отговор: Ние препоръчваме да въртите матрака си редовно, за да може той да остане удобен за вас по-дълго време. Матраците са с многослойна структура, която осигурява дълъг живот и перфектно представяне. Ако матракът е със свалящ се калъф, това допълнително улеснява поддържането на добра хигиена. Винаги обаче консултирайте инструкциите за почистване на матрака - калъфите, съдържащи Memory пяна препоръчват само сухо почистване.