Количка

Блог RSS Абонамент

10 Jun Вечният дебат: да отлагаме ли алармата сутрин или не?
0 884
Сънувате най-хубавия си сън. Всичко изглежда чудесно, чувствате се добре – по-леки от въздуха… И тогава се чува онзи адски звук, наречен аларма. Тези ..
06 Jun Ratio x Magniflex. Сънуват ли учените клонирани овце? Еп.2
0 123
Заедно с Ratio попитахме учените въпроси, свързани със съня им. И те ни отговориха, повече от интересно. В епизод 2 говори Богомил Пешев - Били, биоло..
30 May Що е то локус церулеус?
0 2901
Знаем, че сънят е полезен за тялото и ума. Знаем и че сънят ни помага да запомняме. Но и да забравяме. Объркващо е, да. Всичко това се дължи на мозъка..
17 May Сънищата. Истинският измерител за качеството на съня?
0 1733
Вярно или грешно?    1. Екраните пречат на тялото да заспи    2. Повечето хора имат нужда от 7 до 8 часа сън, за да са напълно отпочинали    3. Сънят ..
17 Apr Загадката на осъзнатите сънища
0 2275
Изненада - можете да се научите как да контролирате сънищата си! Осъзнатите сънища не се случват само в “Матрицата”, “Генезис” и “Кошмари на Елм Стрий..
09 Apr Сънят и ерата на изкуствения интелект
0 1807
2024 е. Нямаме летящи коли, не дишаме под вода и не пътуваме във времето, но имаме (стремглаво развиващ се) изкуствен интелект с всевъзможни функции (..
03 Apr Ratio x Magniflex. Сънуват ли учените клонирани овце? Еп.1
0 1130
Заедно с Ratio попитахме учените въпроси, свързани със съня им. И те ни отговориха, повече от интересно. В епизод 1 говори Роберто Трота, професор по ..
28 Mar Мит ли са споделените сънища?
0 3587
Споделените сънища звучат фантастично и нереално, особено за рационални (и западни) уши. Конвенционалната наука отрича съществуването на този феномен,..
14 Mar От сън спомени няма, но отговори има
0 2066
Странно, нали? Е, не чак толкова.  По време на сън, съзнанието е неактивно, но подсъзнанието работи активно по проблемите, които не сте успели да реши..
26 Feb Излежаването - умерен мързел или повод за притеснение? Що е то дисания?
0 1770
По непотвърдена, но все пак (вярваме) универсално вярна информация, най-трудното нещо в събота сутрин е да напуснете топлия уют на леглото. Всички оби..
13 Feb Сън или кошмар: скоро ще можем да работим и докато спим
0 1302
За тези от вас, за които работата е приоритет и никога не спира, технологичният стартъп Prophetic  предлага необичайно устройство, което ще позволи на..
18 Jan Маската за сън - стилна и комфортна почивка
0 2228
Няма универсален подход за постигането на по-добър сън. За някои това е перфектната стайна температура, други залагат на тежки одеяла, които да намаля..
Показани 1 от 12 | 84 (7 Страници)