Product name

Грижа за матрака

За да гарантирате дългия живот на матрака си, е важно да се грижите за него и да го съхранявате правилно.

Съхранение и употреба

След закупуване матракът може да се съхранява навит на руло максимум 1 месец.

По-дългото престояване на матрака рулиран крие риск пяната да не възстанови обема си максимално и да се наруши вида и комфорта на матрака.

Винаги използвайте матрака с подходяща подматрачна рамка. Тя има отношение както към комфорта, така и към неговата дълготрайност. Рамката предпазва матрака от деформация, позволява постоянна циркулация на въздух и предотвратява задържането на прах и влага. По този начин гарантира здравословна среда за сън без алергени и микроорганизми.

Предпазване

За максимално дълъг живот на матрака е най-добре той да бъде изцяло защитен.

Използвайте непромокаем протектор върху матрака. По този начин ще го предпазите от проникване на течности и замърсявания. 

С оглед равномерното запазване на качествата на пяната, съветваме да обръщате и завъртате матрака 2 пъти годишно. Обръщането представлява смяна на лицето на матрака, на което спите. Завъртането на матрака се случва по оста глава-крака. Тези действия позволяват по-добро проветряване на матрака, както и възпрепятстват деформация на пяната.

Почистване

Методът на почистване на матрака зависи от неговите характеристики. Някои модели имат външен калъф с цип, който може да се свали и почисти. 

За моделите със сваляем калъф:

  • Ако калъфът е с мемори пяна - сухо химическо чистене
  • Ако калъфът няма мемори пяна - химическо чистене или домашно пране при до 30С в зависимост от указанията на етикета. Уверете се, че калъфът е напълно изсъхнал преди да го сложите обратно.

Никога не перете калъф с мемори пяна при домашни условия. Това ще деформира пяната и текстила, както и ще наруши вида на калъфа.

За модели без сваляем калъф се препоръчва почистване с кърпа и студена вода. При петна може да се използва лек препарат(например сапун) или препарати, специално предназначени за матраци. Ако петното е упорито, повторете внимателно, като нанасяте вода и препарат само върху засегнатия участък. Оставете да изсъхне напълно преди повторно лягане на матрака.

НАМЕРЕТЕ ПЕРФЕКТНИЯ МАТРАК ЗА ВАС !

Качественият сън е въпрос на индивидидуален комфорт. Попълнете теста, за да намерите модел, който отговаря най-добре на Вашите лични предпочитания. По този начин ще си осигурите качествен и здравословен сън нощ след нощ.

НАМЕРЕТЕ МАТРАК