Древното китайско изкуство е посветено на хармонизирането на енергията в пространството, но освен това позволява на хората да работят върху себе си, защото „къщата е огледало на душата“. Дори кратък престой в дом, в който енергията не се движи свободно, може да предизвика главоболие, неспокоен сън, нервност, напрежение. Ако спите зле и не успявате да си починете, опитайте да промените спалнята според правилата на древното изкуство Фън Шуй, така че отново да намерите спокойствие и душевна лекота.

  1. РАЗПОЛОЖЕТЕ СПАЛНЯТА ВЪЗМОЖНО НАЙ-ДАЛЕЧ ОТ ВХОДНАТА ВРАТА НА ЖИЛИЩЕТО И ИЗБЯГВАЙТЕ ДА ГО ОРИЕНТИРАТЕ ТОЧНО СРЕЩУ ВРАТАТА НА СПАЛНЯТА. ЧАСТТА, КЪДЕТО СТОЯТ ВЪЗГЛАВНИЦИТЕ, ТРЯБВА ДА Е ОПРЯНА НА СТЕНА.
  2. НЕ РАЗПОЛАГАЙТЕ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ КАБЕЛИ ПО ПОДА И СТЕНИТЕ НА СПАЛНЯТА, ИЗНЕСЕТЕ ТЕХНИКАТА В ДРУГИТЕ ПОМЕЩЕНИЯ.
  3. ЦВЕТОВЕТЕ ИГРАЯТ СЪЩЕСТВЕНА РОЛЯ ВЪВ ФЪН ШУЙ. ЗА СПАЛНЯТА НАЙ-ДОБРЕ ПОДХОЖДАТ СТУДЕНИТЕ ТОНОВЕ – СИНЬО, ЛИЛАВО, БЯЛО И СИВО. ЗА ЗАВЕСИТЕ И ЗАВИВКИТЕ ПЪК ИЗБЕРЕТЕ ТОПЛИ, ПАСТЕЛНИ ЦВЕТОВЕ.
  4. ПАРФЮМИРАЙТЕ СТАЯТА С ПОМОЩТА НА АРОМАТНА СВЕЩ С МИРИС НА САНДАЛОВО ДЪРВО – ТОЙ ПРОЧИСТВА ВЪЗДУХА И ПРОГОНВА ЛОШИТЕ ВИБРАЦИИ. НА ВЪЗГЛАВНИЦИТЕ КАПНЕТЕ НЯКОЛКО КАПКИ АРОМАТНО МАСЛО ОТ ЛАВАНДУЛА, КОЕТО СЪЗДАВА СПОКОЙСТВИЕ И БЛАГОПРИЯТСТВА СЪНЯ.
  5. ОСВЕТЛЕНИЕТО В СПАЛНЯТА ТРЯБВА ДА Е НЕЖНО И ПРИГЛУШЕНО. ИЗБЯГВАЙТЕ ДА СПУСКАТЕ ЛАМПИ НАД ЛЕГЛОТО – ТОВА НАПЪЛНО ПРОТИВОРЕЧИ НА ПРИНЦИПИТЕ НА ФЪН ШУЙ. ПО-ДОБРЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ НОЩНИ ЛАМПИ, РАЗПОЛОЖЕНИ СТРАНИЧНО. НЕ ПОСТАВЯЙТЕ ОГЛЕДАЛОТО, ТАКА ЧЕ В НЕГО ДА СЕ ОТРАЗЯВА ЛЕГЛОТО. ЗЕЛЕНИТЕ РАСТЕНИЯ НЯМАТ МЯСТО В СПАЛНЯТА.
  6. СЛОЖЕТЕ ЗАОБЛЕНИ КАМЪЧЕТА В СТЪКЛЕНА КУПА И Я ПОСТАВЕТЕ НА НОЩНОТО ШКАФЧЕ. СЪНЯТ ВИ ЩЕ БЪДЕ ПО-СПОКОЕН.
  7. ПОДРЕДЕТЕ ВЕЩИТЕ СИ ТАКА, ЧЕ ДА НЕ ПРЕЧАТ НА СВОБОДНОТО ЦИРКУЛИРАНЕ НА ЕНЕРГИЯТА ЧИ. ПОД И ОКОЛО СПАЛНЯТА ТРЯБВА ДА ИМА СВОБОДНО МЯСТО ЗА ДВИЖЕНИЕТО НА ЧИ.