От февруари насам, Magniflex и Ratio си партнирахме за серия от подкасти и нашата колаборация кулминира в изключително интересно събитие, посетено от 400 души в Sofia live club.

    The Mighty brain - Човешкият мозък е впечатляваща машина! Мозъкът регулира възприятията и емоциите ни – един диригент на субективната ни реалност. Докато четете този текст, милиарди неврони създават страшно сложни калкулации, за да се справят с възприемането и разпознаването на формите, цветовете, значението и усещането ви за това, което се случва.

    В това видео ще ви поведем на пътешествие в дебрите на впечатляващия мозък, за да разберете повече! Ще говорим не с един, а с двама невроучени.

    Доц. д-р Кирил Терзийски представя една от най-мистериозните функции на мозъка: съня. От него ще разберем какво знаем за функциите и фазите на съня, неговата роля за нашето физическо и ментално здраве. Ще разнищим седем мита за съня: от ефекта на кофеина до пестенето и наваксването със сън.

    Стойо Карамихалев ще ни разкаже за връзката между мозъка и емоциите. Къде всъщност се намират емоциите? Как мозъкът кодира емоциите и вътрешните ни състояния? Можем ли да пресъздадем определени емоции или да ги контролираме изцяло? На тези и други въпроси ще се спрем заедно с него.

    Слушайте и гледайте запис от цялото събитие, за да научите интересни и неизвестни факти за връзката между мозъка, съня и ежедневието ни във видеото:Ratio са екип от млади ентусиасти, които се интересуват от различните аспекти на науката и искат да споделят нейните мистерии на достъпен език. Вече над 10 години, организират събития, форуми, видео и подкасти на различни научни тематики. Екипът включва хора с всевъзможни професии - от маркетолози до микробиолози, обединени и вдъхновени от науката и нейните постижения. 

Водени от вярата, че грижата за съня е наслада от живота, през тази година работим заедно с Ratio, за да издигнем разбирането за важността от съня на още едно ниво.