Изборът на матрак при децата - дългосрочна грижа за здравето

Всеки родител знае, че за да расте детето му здраво е необходимо да приема качествена и полезна храна, да се разхожда редовно на слънце, да се облича подходящо за сезона и т.н. По-рядко обаче се замисляме за значението, което опората през нощта има за правилното физическо развитие на малките. Също така, тялото се възстановява и расте именно по време на сън, затова здравословната, пълноценна и спокойна почивка е много важна за всеки малък организъм.

Бебетата прекарват най-голяма част от денонощието в сън или легнало положение, а дори и децата до 4-5 години все още имат нужда от поне една дрямка през деня. Това са между 8 и 18 часа, прекарани в леглото, в зависимост от възрастта. В първите години и последващият период на активен растеж костната структура се развива бързо и е податлива на промени. Именно затова е изключително важно детето да може да спи на
Качественият бебешки матрак е продукт, който носи предимства за здравето на всяко дете. Важно е да се направи необходимото проучване и да се избере най-подходящият модел, който да отговаря на всички нужди.

Magniflex създава своите бебешки матраци Fiaba Bamboo и Baby by Pierre Cardin, вземайки предвид необходимостта на най-малките, както и на всички нас, от пълноценен сън, който да възстановява тялото и да го поддържа здраво и силно. Изработени от висококачествени материали, безвредни не само за малчугана, но и за околната среда, тези матраци предлагат стабилната, твърда опора, от която бебето се нуждае, когато расте. Сърцевината е от дишаща високоеластична пяна, която дава устойчивост и равномерно разпределя тежестта на тялото. И двата модела са с гаранцията от 5 години, което подсигурява всеки родител, че е избрал най-доброто за детето си в неговите първи години на развитие.

Матракът Fiaba Bamboo не съдържа кокос и алергени и е третиран срещу акари. Важно е да се отбележи качеството на текстила – той е антиалергичен и нежен към детската кожа. Изработен е от памук и бамбук и предоставя постоянно суха среда, което възпрепятства развитието на микроорганизми. Матракът осигурява постоянен приток на въздух и не задържа влага.

Ако търсите матрак с лятна и зимна страна, заложете на Baby by Pierre Cardin. Лятната страна е изработена от памук и носи прохлада през топлите месеци. Зимната страна на матрака е изработена от висококачествена вълна, която осигурява топлина през зимата. Текстилът е с луксозен дизайн от Pierre Cardin и няма да създава предпоставки за алергии - нещо, изключително важно докато расте детето.

Здравословният сън е необходимост на всеки човек, но най-вече за децата, чиито тела използват това време на покой, за да растат здрави.