Изборът на матрак при децата - дългосрочна грижа за здравето


Сънят на комфортен матрак, който дава стабилна опора е важен, за да расте детето здраво и да се развива правилно. На международния ден на детето, 1 юни, подбрахме за Вас полезна информация, която да Ви помогне да изберете правилния модел.

Защо е важно?

Бебетата и малките деца прекарват между 8 и 18 часа в леглото, в зависимост от възрастта. В първите години и последващият период на активен растеж костната структура се развива бързо и е податлива на промени. Затова е важно опората, предоставена от матрака, да е стабилна.
По-големите деца също се нуждаят от пълноценен сън, за да си починат от многобройните дейности през деня и да се подготвят успешно за следващия. Спалнята на деца и тийнейджъри трябва да бъде обзаведена удобно, с матрак, който ще им гарантира спокоен, здравословен сън.

Някои основни неща, които да имате предвид при обзавеждане на бебешката стая:
    •Ортопедичен матрак – особено важно е опората, която дава матракът, да е твърда, за да се развива костната система правилно
    •Натурални материали – бебешката кожа е нежна и затова е добре до нея да се докосват само естествени текстили с памук, бамбук, вълна и тн.
    •Сигурност – уверете се, че рамката на леглото няма луфтове, а за матрака предвидете непромокаем протектор, който може да се пере у дома.
    •Без възглавници – препоръчва се децата до 2-годишна възраст да спят без възглавница, заради повишен риск от СИДС. 

Какво да изберете? 


Матракът Fiaba Bamboo не съдържа кокос и алергени и е третиран срещу акари. 
    •Текстил от памук и бамбук -  антиалергичен и нежен към детската кожа.
    •Проветрив – осигурява постоянен приток на въздух и не задържа влага.
    •Гаранция – 5 години


За матрак с лятна и зимна страна, заложете на Baby by Pierre Cardin. 
•Лятна страна от памук за прохлада през топлите месеци.
• Зимна страна от висококачествена вълна за топлина през зимата.
•Антиалергичен и антибактериален текстил с луксозен дизайн от Pierre Cardin
Гаранция 5 години


От какво имат нужда децата между 5-15 години?
Дори и след като поотраснат, сънят продължава да е изключително важен за развитието на децата. Добрата почивка подобрява имунитета и тонуса, стимулира паметта и позволява на тялото да се възстанови максимално.

Матрак

Детето на 5 и повече години може да има предпочитание за това на колко твърд матрак да спи. Ако желаете, вземете го с Вас в магазина, за да участва в пробването на матрака.Модел Silvercare, с 25 години гаранция и балансирана твърдост е подходящ избор за по-големи деца. 
Слой мемори пяна от едната страна дава възможност да избор на твърдост
Текстил, обработен със сребърни йони – антибактериално, антистатично и успокояващо действие.
Не задържа прах, миризми, акари и алергени.

Възглавници

Децата на тази възраст могат да ползват възглавници, като е най-добре те да са меки до средни по твърдост, малки по размери и средновисоки. Твърде ниската възглавница няма да дава достатъчна опора на врата и раменете, а твърде високата може да причини изкривяване и дискомфорт. Съобразете се и с предпочитаната поза за сън – класическа форма за спане по корем и гръб и анатомична(вълнообразна) за спане настрани.

Всички матраци на Magniflex, включително бебешките, пристигат опаковани в патентовано, вакуумирано руло, в което не прониква дори въздух. Това гарантира, че матракът е напълно чист до момента на отваряне и гарантира, че детето ще спи в чиста и здравословна среда.