Добрите навици преди сън, които помагат за по-добра почивка


Добрият сън оказва положително влияние върху всички жизнени функции в човешкия организъм. Стресът, напрежението през работния ден, промените във времето могат да окажат влияние на качеството на съня. Недоспиването ни прави по-раздразнителни, непродуктивни, намалява имунитета и пречи на тялото да се възстанови правилно през нощта.

Какво да предприемете, за да си гарантирате по-качествена почивка?

Спорт

Най-важно за доброто ни физическо и психическо благоразположение е движението. Доказано е, че трениращите хора имат по-добър сън и по-рядко страдат от разстройства на съня като сънна апнея, безсъние, върнете и други.  Дори и неангажиращо раздвижване като разходка или йога вкъщи могат да ви помогнат да спите по-качествено и да сте изпълнени с енергия на следващия ден.

Спокойна атмосфера в стаята

Голяма част от заспиването е психологическата настройка. Предразположете се към почивка като се уверите, че спалнята и затъмнена и хладна. Можете да изпиете чаша чай без кофеин или мляко с мед.Оставете устройствата далеч от леглото, ако музиката ви отпуска - пуснете си любими релаксиращи звуци. Непосредствено преди заспиването можете да разпуснете и с медитационна практика. Тя ще успокои ума и ще ви помогне по-лесно да потънете в сън.

Удобни матрак и възглавницаУдобният матрак  е предпоставка към качествен сън. Правилната опора през нощта ще ви спаси от неразположения и болки на сутринта, ще гарантира спокоен сън без въртене и оптимална почивка.
Съветваме винаги да пробвате различни модели преди да изберете матрак, за да намерите най-удобния модел за индивидуалните ви нужди. Съвременните матраци съчетават различни материали и текстили и могат да удовлетворят желанията на всеки клиент. 

За да спите наистина добре е важно матракът да се съчетае и с удобна възглавница.


Мемори пяната е особено подходящ материал, защото реагира на топлина и тежест и се моделира по формата на врата и главата. Това осигурява комфортна опора без болка. Изберете своята възглавница на матрак, подобен като твърдост на матрака вкъщи и я съобразете с предпочитаната ви поза на сън.

Вижте повече за избора на възглавница