Обратно на училище. Съвети за спокойни родители и щастливи деца


Наближават 15 септември и началото на учебната година. Срещата с приятелите от класа несъмнено е вълнуваща, но новия срок идва и с нови учители, предмети и задължения. Ето как да помогнете на децата си да бъдат готови за предизвикателствата.

Рутина

Не е случайно, че училищната програма се съставя в началото на годината и след това последователността се повтаря всяка седмица. Учениците се справят по-добре със стреса и голямото количество информация, когато ежедневието върви по познат и уреден начин. Това им дава възможност да се концентрират върху новите неща, които научават всеки ден. 

Рутината помага и във времето извън училище. Ако създадете лесен за следване ритъм, детето ще се чувства спокойно, защото ще знае какво следва в даден момент от деня. Време за писане на домашни, за почивка и игра, както и време за лягане ще улеснят и вас, тъй като можете да планирате своите задължения с по-голяма точност.

Свободно време

Разбира се, фокусът на учебната година е образованието, но за да води детето пълноценен живот, свободното време е също толкова важно. Уверете се, че наследникът ви разполага със свое пространство вкъщи, където да развихри фантазията си, да си почива, да мечтае. Ако обича спортовете или изкуствата, насочете го към тренировки и занимания. Така не само ще развива таланта си, но и също ще си почива психически и ще общува с връстници.

Качествен сън

Пълноценният сън е особено важен за децата. Не само, за да бъдат здрави и да растат, но и за да могат да са успешни в училище. По време на сън мозъкът “архивира” насъбраната през деня информация. Добрата почивка гарантира концентрация и енергия през деня, както и подобрява паметта. Допълнителен бонус е, че отпочиналото дете се събужда по-лесно сутрин и успявате да излезете навреме за училище ;)


За детето е важно да си набавя 8-10 часа пълноценен сън. Предвид ранното ставане (учениците в първа смяна стават около 06.30!), заспиването навреме е повече от необходимост. За да помогнете на детето да си създаде здравословни навици за сън, можете да:

 • създадете лесна за следване вечерна рутина за цялото семейство - лягайте и ставайте по едно и също време, отпускайте се с медитация, книга и далеч от устройствата
 • оборудвате стаята с щори, лампа с приглушена светлина, машина за бял шум за уютна и отпускаща обстановка
  заложите на забавно и комфортно спално бельо - такова, в което детето няма да има търпение да се сгуши
 • обособите леглото като място само за сън - игри, хранене и забавления нямат място там. Това е оазисът на почивката и така детето подсъзнателно ще асоциира леглото със заспиване.
 • осигурите качествен и подходящ за подрастващи матрак


  Моделите матраци като VivoSilvercare и Riviera by Pierra Cardin предлагат идеална, среднотвърда опора, подходяща за деца и тийнейджъри.
  Текстилите на всички модели са антиалергични и са подходящи дори за чувствителна кожа. Комбинацията от различни видове пяна в ядрото носи стабилност, но и комфорт, намалява въртенето и осигурява спокоен сън. 

  Децата в училищна възраст вече имат известна представа какво им е удобно. Когато избирате нов матрак, вземете малчугана със себе си и заедно пробвайте различни модели матраци и възглавници, за да намерите правилната комбинация. 


Заповядайте в над 300 магазина на наши партньори в цялата страна!